Ganzenbord spelzeil verhuur en verkoop

Geplaatst in Diensten

Voor feesten en partijen verhuurt en verkoopt de Ganzenhoeder sinds kort een uniek ganzenbord spelzeil in de stijl van de ganzenhoeder illustraties! Met dit spelzeil (met een afmeting van 240cm bij 360cm of van 360cm bij 540cm) kunt u een levend ganzenbord spel organiseren. Het is een uniek gezelschapsspel voor bedrijfsfeestjes, verjaardagsfeesten en ander soort partijen.

ganzenbord_ganzenhoeden-nl

Wat is ganzenbord?

Het ganzenbord is een klassiek bordspel. Het bestaat uit een speelbord, een dobbelsteen en enkele pionnen van verschillende kleuren. Bij een levend ganzenbord zijn de deelnemers zelf de pionnen op een levensgroot speelbord. Deze variant is bij uitstek geschikt voor grote groepen.

De bedoeling van het spel is in zo weinig mogelijk beurten van het begin naar het eind van een reeks velden te voeren, waarbij elke speler in elke beurt zoveel velden moet verplaatsen als men ogen gooit met de dobbelstenen. Het speelbord is voorzien van een aantal speciale velden zoals de put en de gevangenis, die de speler hinderen op de weg naar zijn einddoel.

Geschiedenis van het ganzenbord

Ganzenbordspelen zijn al bekend uit de vijftiende eeuw. Francesco de Medici stuurde een ganzenbordspel naar Filips II van Spanje. Via verschillende wegen kwam het terecht in Engeland en Frankrijk. In 1597 werd het spel ingeschreven bij het Londense Stationer’s Hall register. Rond 1640 verscheen het eerste ganzenbordspel voor het eerst in Nederland.

Het spel beeldde een levensweg uit, waarvan de loop werd bepaald door het lot (de dobbelsteen). Vroeger werden dobbelstenen als iets negatiefs gezien, maar doordat het ganzenbord een “braaf” spel was, vonden mensen het niet erg om met de dobbelstenen het spel te spelen. In de 16e eeuw was ganzenbord een ontspannend spel voor adellijke kinderen, maar in de 17e eeuw werd het spel gebruikt om de jeugd iets te leren.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de verhuur en verkoop van een ganzenbord spelzeil neem dan contact met ons op.