Optredens gecanceld vanwege vogelgriep

Geplaatst in Evenementen, In het nieuws

Door de recente uitbraak van het vogelgriep virus en het vervoersverbod dat hierdoor van kracht werd, hebben we helaas tot 18 december een aantal optredens moeten cancelen. Hoewel dit een gebeurtenis is die buiten onze macht ligt, bieden wij hiervoor onze oprechte excuses aan. We hopen zo spoedig mogelijk weer tussen de mensen te zijn! Met onze ganzen gaat het allemaal nog goed!

Landelijk nieuws was het. In het kleine Hekendorp, dat op minder dat 10 km ligt van onze thuisbasis werd het zeer besmettelijke vogelgriepvirus H5N8 ontdekt. Voor het vogelgriep virus bestaat grote angst bij de grote pluimveebedrijven, maar ook voor de kleinere bedrijven is de zeer besmettelijke ziekte een ware ramp. Er worden vervoersverboden van kracht en in trieste gevallen moeten onze zo geliefde beestjes zelfs worden afgemaakt! Wees gerust, gelukkig maken onze ganzen het goed!

De maatregelen die worden genomen om de vogelgriep tegen te gaan zijn divers, veranderen zo nu en dan en hebben betrekking op verschillende regio’s. Voor ons is bijvoorbeeld van toepassing dat in een straal van 10 kilometer rond het besmette pluimveebedrijf in Hekendorp tot 18 december een vervoersverbod blijft gelden. Natuurlijk houden wij ons hier aan. Dit heeft tot gevolg dat wij in ieder geval tot 18 december niet mogen optreden. Als alles mee zit kunnen wij in de resterende dagen van de decembermaand nog wel een aantal optredens verzorgen. Om op de hoogte te blijven van de maatregelen heeft de Rijksoverheid een speciale pagina op haar website ingericht.

Natuurlijk is onze webwinkel gewoon open en kunt u profiteren van leuke aanbiedingen die voor de feestdagen klaar staan!